marți, 6 martie 2012

Tu ai plati sa dormi aici?



Tot ce e ciudat si neconventional ne place si asta nu e o noutate, dar atunci cand vine vorba de dulcele somn, nimic nu poate fi mai bun decat clasicul patut moale, pufos si caldut din propriul dormitor sau, atunci cand suntem in deplasare, din camera de hotel in care vrem sa ne odihnim (in siguranta).


Poate ca sunt eu mai ciudata sau conservatoare, dar nu cred ca o sa inteleg in curand oamneii care prefera sa plateasca, multi bani, ca sa doarma in locuri care nu au nici o legatura cu somnul sau in care ai nevoie, pentru propria siguranta, de parasuta si colac de salvare. In cautarea unui hotel in Cluj Napoca, am dat si peste urmatoarele... ei le zic hoteluri:

O fi nava spatiala, o fi submarin? Nu! E hotelul Capsula! Localizat in Scheveningen, Nr Den Haag, Olanda, mega inventia asta dateaza din anul 1972, iar o capsula are diametrul de 4,25m. Construita original chiar pentru protectie si adapost, acum camera portocalie se pare ca poate oferi protectie confortabila pentru 3 musafiri, la pretul de 60€/noapte.
















  1. Casa din copac sau capcana pentru turisti? Baumhaus Hotel din Neißeaue din Germania ma sperie ingrozitor si oricat ar incerca imaginile si proprietarii sa ma convinga sa dau 250€/noapte pentru confortul promis, le transmit ca biletul la un film de groaza costa mult mai putin. 

















  2. Woodpecker Hotel este o alta constructie in copac, dar, de data aceasta, devin interesata. O noapte la hotelul suspendat din Västerås, Suedia costa 1100 coroane suedeze, adica vreo 153€, si, sincer, aproae ca ma convinge. Daca nu as vedea coardele de suspendare, as zice ca e un vis din copilarie devenit realitate. Mai ca as da banii.

















  3. Tot in Suedia, Jukkasjärvi, ca doar unde e mai frig, se afla Hotelul de Gheata. Suferinda de frig de cand ma stiu, nu as dormi nci moarta acolo, dar jur ca as da bani numai sa intru sa-l vad. Mi se pare un fascinanta expzitie a sculpurii in gheata. A, daca va intereseaza, o noapte la acest hotel costa aproximativ 258€/noapte si cei care au fost pe acolo ne garanteaza ca nu e frig (ihi, sigur). 

















  4. 100$ si poti sa dormi in cort! Pardon, intr-o camera de motel invelita in celebrul cort indian, adica la Wigwam Motel. Se pare ca motelul din Arizona face parte dintr-un lant intreg de “sate”care dateaza din 1950, dar astazi doar 3 mai gazduiesc turisti. Acum imi dau seama ca sunt chiar ciudata. Cum m-am putut feri toata viata de acest confort care in tara "celor mai inteligenti oameni" costa doar 100$?
















  5. Inchei sirul tot cu Suedia, de data aceasta cu un Han Plutitor. Dar stai, nu e doar atat! Camera se continua si sub apa! Construit de un artist local pentru a incanta publicul, hotelul cu o camera este mare atractie pentru turisti. Pacat ca pentru incantare si siguranta ai nevoie fie de de o barca, fie de un costum de scafandru.


     












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu pararea!