vineri, 17 februarie 2012

7 aventuri turistice epice

Saint Louis, Senegal Multi turisti viseaza la o aventuri unice si incredibile, insa numai cativa au parte de acestea. Pentru acest articol am gasit 7 povesti epice ale unor oameni, care au avut curajul sa porneasca aventura in vietii lor! Probabil ii veti invidia, sau veti crede ca sunt nebuni, insa va garantez ca aceste povesti va vor inspira. 


Kar Bushby: Calatorie in jurul lumii

 

Karl Bushby incearca un record mondial prin calatoria sa, pe jos, in jurul lumii. Pornind din America de Sud, in 1998, acesta a mers la nord de Alaska, mergand pe jos prin inghetatul tinut Bering Straits pana in Rusia - prima persoana din lume care a facut asta. Numai aceasta calatorie i-a luat lui Karl 8 ani, parcurgand 36.000 de mile. Daca vreti sa aflati mai mult despre aventura lui Karl, o gasiti aici: Goliath Expedition


 




 Manon Ossevoort: calatorie cu tractorul din Finlanda pana in America de Sud si pana la Polul Sud.
Tractor in Egypt
Manon Ossevoort cu tractorul prin Egipt

 

Manon Ossevoort este o actrita din Finlanda care a calatorit, cu tractorul, din Finlanda pana in Africa de Sud, urmand ca in acest an sa isi continue calatoria cu tractorul pana la Polul Sud. In drumul ei, Manon colecteaza visele persoanelor pe care le intalneste -  pe foi de hartie. Din Africa de Sud, actrita a calatorit cu vaporul pana in Antarctica, de unde, in acest moment, continua cu tractorul pana la Polul Sud.

Aici, Manon planuieste sa construiasca un om de zapada in care v-a incorpora foile de hartie cu visele oamenilor intalniti. Ossevoort incearca de asemenea sa stranga bani pentru War Child - website-ul ei il gasiti aici. 







Becky Sampson: calatorie pe cal din Londra in Tokyo


Din Londra la Tokyo pe cal! Becky Sampson, alaturi de poneiul Bertie Quest, a pornit intr-o calatorie de 15.000 de kilometrii, care v-a dura aproximativ 4 ani. Traseul lui Becky se intinde prin Europa de Vest si de Est, Asia Centrala, China si Japonia. Scopul lui Becky este de a strange 15.000 de lire sterline pentru copiii SOS, o organizatie care incearca sa le ofere copiilor orfani locuri sigure in care acestia sa locuiasca si sa creasca. Calatoria lui Becky a inceput in februarie 2009. 




Ted Simon: Cu motocicleta in jurul lumii, de doua ori.


In anul 1977, Ted Simon a pornit intr-o calatorie care a durat 4 ani, cu motocicleta, prin Africa, America, Noua Zeelanda, Australia si de-a lungul Asiei si a Europei. Ted a parcurs 78.000 de mile pe o motocicleta Trumph de 500cc. 25 de ani mai tarziu, la varsta de 70 de ani, Ted a inceput inca o data calatoria. Simon a scris carti despre calatoriile lui, pe care le puteti acum comanda prin intermediul website-ului sau: Jupitalia.






Kinga Freespirit:  cu ocazia in jurul lumii




In anul 1998, Kinga Choszcs si sotul ei Chopin au pornit intr-o calatorie in jurul lumii, avand la ei doar 600 de dolari. Cei doi au facut autostopul si au calatorit timp de 5 ani prin America, Noua Zeelanda, Asia, Rusia si Europa. Kinga a scris si o carte despre acesta experienta pe care a numit-o "Led By Destiny". In anul 2005, Kinga a pornit iar intro calatorie, de data asta catre Africa. Din nefericire, Kinga a murit de malarie, in Ghana, in anul 2006. Poti citi mai multe despre aventurile ei aici.


 














Frank Muldowney with Harvey 




Frank Muldowney:  a impins un scaun cu rotile prin toata Australia 

Frank a impins un scaun cu rotile, in care il plimba pe prietenul sau invizibil "Harvey", din Perth pana in Sydney - un drum lung de 4000 de mile, cu scopul de a reusi sa aduca pace mondiala. Vizitati website-ul lui aici. 









Colin si Julie Angus au terminat prima circumnavigaţie din lume.



In anul 2004, Colin Angus, impreuna cu logodnica lui Julie Wafae, au pornit din Vancover intr-o  calatorie de circumnavigaţie a pamantului ce a durat 2 ani. Cei doi au mers cu bicileta, s-au catarat, au mers cu canoe, etc. Povestile lor le gasiti aici:   Angus Adventures.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu pararea!