miercuri, 15 februarie 2012

Facebook: 3 aplicatii de turism intrigante

Multumita Facebook, ne aflam la o distanta de aproximativ 4 persoane fata de toata lumea. In alte cuvinte, chiar daca nu ne cunoastem, ne aflam la o distanta de 4 prieteni - stiti voi, eu sunt prieten cu X, X e prieten cu Y, Y e prieten cu Z, care e prieten cu W,  iar W e prieten cu tine. Cum pot asadar turistii sa profite de acesta conectare? Ei bine, 3 website-uri noi sunt hotarate sa le vina turistilor in ajutor. 



Bineinteles ca toata lumea poate sa foloseasca Facebook ca sa isi intrebe prietenii virtuali ce parere au despre o oarecare destinatie. Insa in ziua de azi, sute de mesaje apar in feed-ul facebook asa ca mesajul tau ar putea fi pierdut.  Uneori este nevoie de o abordare mai targhetata pentru a obtine sfaturi turistice de la prietenii din reteaua sociala. O noua aplicatie Facebook tinteste sa ii ajute pe turisti sa primeasca mai multe sfaturi si ajutor, fara ca acestia sa isi spameze prietenii non-stop.

Uptake: o metoda mai simpla de a cere sfaturi turistice pe Facebook 


 La inceputul acestei luni, Uptake, un agregator cu informatii despre turism, a lansat o aplicatie gratuita pe care o poti folosi pentru a obtine, mai usor, sfaturi in ceea ce priveste turismul de la prietenii tai de pe facebook. Intra pe Uptake.com si logheaza-te prin facebook. Vei fi invitat sa scrii numele unei destinatii, iar cu un singur click, Uptake iti va arata poze ale prietenilor tai care detin, probabil, informatii in ceea ce priveste destinatia turstica - practic Uptake le scaneaza profilul de facebook. De exemplu, daca eu scriu Londra in casuta de cautare Uptake, voi gasi zeci de prieteni care stiu ceva despre Londra. Daca vrei, poti sa folosesti Uptake pentru a posta intrebarea ta direct pe wall-ul acestor prieteni - tehnica ce creste vizibilitatea mesajului.


InBed.me: O unealta pentru a alege un Hostel in functie  de ce lume va mai fi acolo.


InBed.me este un website de bookmarking social unde sunt listate peste 25.000 de unitati de cazare din toata lumea. Inainte ca turistii sa viziteze un oras, acestia pot folosi website-ul pentru a verifica care sunt cele mai tari hosteluri din fiecare oras, in functie de alti turisti care s-au cazat acolo - folosind aplicatia facebook vizitatorii vor putea sa vada informatii despre alti turisti care se vor caza la acel hostel.

Twigmore: conecteaza-te, prin cercul tau de prieteni, la localnicii din orasul pe care doresti sa il vizitezi, pentru a primi opinii relevante "din interior" in timp ce iti planifici vacanta.

La inceputul acestei saptamani, Twigmore a lansat o noua aplicatie Facebook. Dupa cateva luni de testare, Twigmore sustine ca a construit o baza de date ce contine peste 1.7 milioane de contacte locale, din peste 38.000 de orase din lume. Idea din spatele acetei aplicatii este ca atunci cand cauti o destinatie sa poti sa gasesti localnici care sa iti ofere informatii si sfaturi. Sa presupunem ca vrei sa mergi in Bagkok. Tastezi "Bangkok" in twigmore si aplicatia iti va arata prieteni ai unui prieten de-al tau de pe facebook, care locuiesc in acest oras - presupunand ca unul dintre prietenii tai are cunostinte acolo. Verifica-le profilul, vezi daca aveti interese comune, iar apoi contacteaza-i si cere-le informatii.

Hotel Cluj » Tulip Inn 
Tu ce crezi despre aceste aplicatii facebook? Sunt de ajutor sau creaza mai mult spam si iti invadeaza intimitatea si mai mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu pararea!